Porhanyós kifli



porhanyoskifli

Hozzávalók:

Hozzávalók a töltelékhez:

Ízlés szerint tölthetem

Elkészítése:

Elkészítése nagyon egyszerű. Semmi más dolgunk nincs, mint a hozzávalókat összegyúrni és 1 órát pihentetni.
Ezután téglalapokat szaggatunk a tésztából, és ízlés szerint töltjük. Forró sütőben sütjük. Ha kész, a tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Házi diótöltelék:

20 dkg darált diót, 1 citrom reszelt héját, 10 dkg cukrot, (aki nem kedveli édesen, az kevesebbet tegyen bele) 5 dkg mazsolát (kihagyható) kevés tejjel (kb 1 dl) puhára párolunk. A tűzről levéve hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukrot.

Kitűnő diótöltelék:

Ez annyiban különbözik a fenti tölteléktől, hogy egy kevés baracklekvárt is adok hozzá. Ha rumot is keverünk bele, még pikánsabb lesz a töltelék.
Ilyenkor a hozzáadott tej mennyiségét is arányosan csökkentem.

Házi máktöltelék:

20 dkg finomra darált mákot, 1 citrom reszelt héját, 10 dkg cukrot, pici tejjel felfőzünk. A tűzről levéve hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukrot.

kiprobalva

JÓ ÉTVÁGYAT!